Sticky Call to Action

De Sticky Call to action maakt het mogelijk om een call to action vast te zetten aan de onderkant van je Bericht of Pagina. Een leuke en opvallende manier om een bepaalde link of boodschap extra op te laten vallen.

Waar kan ik deze nieuwe feature vinden?

De nieuwe feature is reeds beschikbaar voor alle Marketheme platformen en websites. Je vind de instelling onder het tabje “Pagina instellingen” aan de onderkant van het Bericht of Pagina dat je aan het bewerken bent.

Buiten de bestaande tab “Inhoud” en “Layout” hebben we nu ook “Sticky CTA” toegevoegd. Dit tabje bevat alle instellingen om de Sticky CTA helemaal eigen te kunnen maken, zoals je binnen Marketheme gewend bent.

Waar kan ik dit element voor gebruiken?

Zoals ik in de inleiding al schreef is dit een mooi element om te gebruiken wanneer je een bepaalde call to action of boodschap (je kan de knop bijv. ook verbergen door hem niet in te vullen) extra op wil laten vallen.

Het verschil met het al bestaande pop-up formulier is dat dit element wat subtieler is en écht wordt gezien als onderdeel van de pagina. Aangezien het element vrij laat pas op de pagina wordt getoond, hebben wij deze ook als zodanig geïmplementeerd. De sticky CTA wordt altijd, mits aanwezig, aan het einde van je content pagina (alvorens de footer) geladen. Op deze manier blijft de HTML structuur van de website kloppend.

Zichtbaarheid van het element

Zoals je kan zien zijn er 2 opties beschikbaar die de zichtbaarheid van de Sticky CTA beïnvloeden. Namelijk de mogelijkheid om aan te geven wanneer de CTA wordt getoond, direct of na scrollen.

De andere optie is het tonen van de sluitknop. Dit geeft de bezoeker het gevoel dat hij zelf de baas is over wat er precies op zijn of haar pagina zichtbaar is. Staat het gevoelsmatig in de weg, dan kan je bezoeker het zonder problemen wegklikken.

Omdat het hier echt om een vast onderdeel van de content gaat worden er ook geen cookies opgeslagen bij het sluiten van deze CTA. Dit wil zeggen dat het element bij opnieuw bezoeken van de pagina weer beschikbaar is.

Al je content blijft leesbaar

De oplettende lezer heeft waarschijnlijk al opgemerkt dat de Sticky CTA wél over de tekst heen valt. Dit klopt inderdaad. De bezoeker van de betreffende pagina moet inderdaad een stukje verder scrollen om de tekst zichtbaar te krijgen.

Wat bij veel integraties gebeurd is dat hierdoor het allerlaatste stukje van de pagina (want je kan niet meer verder dan dat scrollen) niet meer zichtbaar is, omdat de CTA hier over heen staat. Binnen Marketheme hebben we hier aan gedacht en ook een oplossing voor geintegreerd.

Wanneer er op een Pagina of Bericht een Sticky CTA actief is, maken wij automatisch de volledige pagina, de hoogte van de CTA hoger. Dit zorgt er voor dat zelfs het onderste deel van de footer nog netjes in beeld komt. Wanneer je de CTA sluit, dan schuift de pagina weer terug naar zijn oorspronkelijke hoogte.

In sommige gevallen wordt de hoogte niet goed berekend. Dit is caching gerelateerd en hebben we helaas geen invloed op.

Wil je alles hier boven nog eens rustig nakijken?

Bekijk de video die ik speciaal voor deze update heb opgenomen.

Wil je meer van onze Blocks zien?

We hebben een overzicht gemaakt met alle Blocks die exclusief voor Marketheme ontwikkeld zijn.

Bekijk alle Blocks binnen Marketheme
Dit is een sticky Call to Action die vast staat aan de onderkant