Marketheme Books integratie

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Als gebruikers van het eerste uur ook wel bekend als “Marketheme Books” welke als exclusieve plug-in beschikbaar kwam voor Marketheme 1.

Compleet geïntegreerd binnen Marketheme 2

Het was eerder al mogelijk om de boekenplank binnen Marketheme 2 te gebruiken middels het activeren van een plug-in. Echter zijn tijden veranderd en bevat Marketheme 2 een modulair systeem met Blocks. Een ideale functionaliteit om om te zetten naar een eigen Block!

Zonder al te veel extra informatie te geven, willen je hem eerst laten zien:

Boek nummer 1
Boek nummer 2
Boek nummer 3
Boek nummer 4
Boek nummer 5
Boek nummer 6
Boek nummer 7
Boek nummer 8

Tof he? De oplettende Marketheme fan zal opvallen dat de boekenplank niet alleen maar een kopie is van de bestaande boekenplank. De boekenplank is namelijk voor het grootste deel opnieuw opgebouwd. Dit heeft een hele boel voordelen die we jullie graag delen.

Geen extern beheer meer nodig

In de vorige boekenplank moest je al je boeken op een andere locatie beheren, vullen, in een categorie toevoegen en een shortcode genereren om de plank te tonen. Dat is niet handig. Alle beheerbaarheid vind je nu op 1 plek, namelijk in het blok zelf.

De beheerbaarheid van de vernieuwde Boekenplank

Door het block in te stellen als herbruikbaar block hoef je maar 1 keer een boekenplank te maken die je op verschillende plekken kunt gebruiken.

Aansluitende styling en functionaliteit

De vernieuwde boekenplank sluit beter aan binnen het thema van Marketheme 2. Zo zal de kleur van de kaft in de ingestelde thema kleur weergegeven worden. Ook zitten er een aantal subtiele verschillen in die er voor zorgen dat het boek diepte lijkt te hebben. Er worden voor deze variant, in tegenstelling tot de plug-in, ook geen externe Javascript en CSS bronnen ingeladen.

Sneller dan ooit

Door een aantal subtiele verschillen toe te passen hebben we de code van de boekenplank tot zeker 30% kunnen verminderen. Dit heeft uiteraard positieve impact op de snelheid van de pagina’s waar een boekenplank wordt toegepast.

Voorbereiding op de toekomst

Met de integratie van de boekenplank binnen Marketheme 2 is het makkelijker om in de toekomst updates voor deze specifieke functionaliteit door te voeren. Zo is het nu ten opzichte van de vorige variant bijvoorbeeld al mogelijk om zelf een tekst op de knop te plaatsen, gebruiken we een vernieuwde pop-up, worden niet ingevulde velden verborgen, kan je beperkte stijlelementen gebruiken in je synopsis en worden de boeken netter onder elkaar weergegeven op kleinere schermen.

Boekenplank actief maken

Omdat niet iedereen standaard de boekenplank nodig heeft, hebben we besloten deze toe te voegen als inactieve module. Onder je “Marketheme instellingen” pagina, onder het kopje “Modules” dien je de Literatuur module in te schakelen.

Wanneer je dit heb gedaan, heb je het boekenplank blok tot je beschikking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *