Update #14 – Wiki Module

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Er is weer een boel nieuws te vermelden omtrent Marketheme, dus ik vond het weer tijd voor een nieuwe Update. Dit keer o.a. de komst van een nieuwe Marketheme Module (Wiki).

Nieuw betaalsysteem

Een update waar heel veel tijd in heeft gezeten was het migreren van ons betaalsysteem. In de loop van vorig jaar kreeg ik te horen dat het betaalsysteem waar we op dat moment gebruik van maakten zou gaan stoppen met hun dienstverband. Dat is natuurlijk erg vervelend omdat dat grote impact heeft op het verkrijgen van nieuwe abonnementen.

Zoals je in mijn laatste zin kan lezen hebben bestaande abonnees hier eigenlijk geen hinder onder, maar het blijft een groot proces binnen het geheel van Marketheme, dus indirect heeft het altijd invloed het complete proces.

De betaalpagina is momenteel volledig operationeel en is wat mij betreft een mooie nette vervanging van ons vorige systeem.

Domein API koppelingen

Er veranderd soms veel op het gebied van domeinaanbieders. Sommigen worden overgenomen door andere (grote) partijen waarna je merkt dat het geboden dienstverband veranderd. Om deze reden is het belangrijk dat Marketheme samen kan werken met de op dat moment grootste domein aanbieders. Dit zodat het doorvoeren van de nodige DNS wijzigingen voor het live zetten van je website zo eenvoudig mogelijk blijft.

Onlangs hebben we Versio en TransIP toegevoegd aan de API koppelingen lijst. Ook de AMR5.0 is aangepast met nieuwe extra video’s die je verteld hoe je in combinatie met deze aanbieders de nodige aanpassingen voor jouw domeinen kan doen.

Technische verbeteringen

Zoals je misschien in de Marketalk Podcast hebt kunnen horen heeft het jaar 2022 voor mij enorm in het teken gestaan voor het verbeteren van Marketheme. Het verbeteren van processen, opdelen van code (meer dynamisch maken) en vaststellen van processen bijvoorbeeld. Dit zorgt er voor dat Marketheme steeds meer geschikt is voor het toevoegen van nieuwe functionaliteiten, zonder dat de bestaande code hier hinder door kan ondervinden.

Het is voor mij als programmeur een hele stabiele factor om vanuit te werken, omdat het product zo schaalbaar is. Dat merk ik ook terug in de support. Wanneer er trends ontstaan (veelvuldig dezelfde vragen) dan probeer ik hier direct een oplossing op aan te dragen. Een mooi voorbeeld is het proces Website live zetten.

Zoals ik eerder al aan gaf is het moeten aanpassen van je DNS gegevens van je domein best een technisch verhaal, iets wat we binnen Marketheme zo eenvoudig mogelijk willen laten verlopen.

Veruit de meeste vragen ontstaan omdat mensen toch niet helemaal uit deze stappen komen. Om deze reden heb ik op de Website live pagina een toevoeging gemaakt om direct support te kunnen vragen:

Wanneer je vast loopt tijdens dit proces kan je dus vrij snel om support vragen. De knop hier boven opent een chatvenster waar verschillende gegevens vooraf al ingevuld zijn. Als het support ticket bij mij aan komt kan ik dus al heel snel inhoudelijk meekijken, wat de doorlooptijd van een ticket (van openen tot gesloten/opgelost) drastisch doet verlagen.

Continue versnellende support

Mede dankzij dit soort toevoegingen blijft de support voor Marketheme snel. Iets dat ik erg belangrijk vind en een speerpunt van Marketheme is.

Bovenstaande cijfers zijn van de afgelopen 12 maanden Marketheme. Je ziet hier dat er ruim 5000 klantcontact momenten zijn geweest. De gemiddelde responsetijd voor al deze ontvangen berichten ligt op een gemiddelde van 3 uur. Mijn streven om reactie binnen een dagdeel te kunnen bieden is dus zeker behaald!

Een mooie toevoeging aan het ticket systeem dat ik gebruik is de mogelijkheid voor klanten om de support te kunnen beoordelen. Dit kan door op de links onder aan de mail te klikken. Uiteraard zijn er altijd verbeteringen en sommige negatieve reacties welke constructief onderbouwd zijn worden zeker meegenomen in de verbetering van het proces, maar nog leuker is het om te zien dat mensen de tijd nemen om een positieve reactie achter te laten. Ik deel er graag een paar:

  • “Altijd goede service reageren netjes optijd, maak niet uit waar of wanneer.”
  • “Bleef de klant helpen waar problemen mee waren. Ga zo door!”
  • “Geen tips, wel complimenten! Ik ben heel snel en goed geholpen.”

Dat zijn natuurlijk erg leuke berichten en een motivatie en bevestiging van de kwaliteit van de diensten die je naar je klanten biedt. Enorm belangrijk wat mij betreft!

Nieuwe Module – Wiki

Mijn doelstellingen voor dit jaar zijn om meer nieuwe functionaliteiten uit te rollen voor Marketheme. Waar vorig jaar de focus lag op het verbeteren van bestaande functionaliteiten en processen wil ik nu nieuwe dingen gaan toevoegen.

De eerste update zal al snel volgen, namelijk de nieuwe Wiki module. Deze zal later deze week, of begin volgende week beschikbaar zijn voor alle Marketheme websites. Ik wil jullie graag uitgebreid meenemen in de mogelijkheden.

Kennisbank

Één van de onderdelen binnen de Wiki module is de Kennisbank. Voor een affiliate marketing website is het een mooi middel om bepaalde content extra op te laten vallen. Stel je website gaat over geld sparen, zou je in je kennisbank een artikel kunnen plaatsen die zeer uitgebreid in gaat op dit onderwerp.

Binnen Kennisbank artikelen kan je dezelfde (Marketheme) blocks gebruiken als die je ook in een Pagina en/of Bericht kan gebruiken. Zoals je hier boven kan zien wordt een kennisbank artikel automatisch voorzien van een breadcrumb. Ook is het mogelijk om te werken met categorieën. Een kennisbank artikel kan je eigenlijk zien als een pagina, maar dan op een eigen geïsoleerde manier beheerbaar. Het voordeel hier van is dat je een duidelijk overzicht blijft behouden tussen Pagina’s, Berichten, Kennisbank en Begrippenlijst artikelen.

Begrippenlijst

Een bijna soortgelijke toevoeging, maar met een ander doel is de Begrippenlijst. De werking is hetzelfde, maar deze berichten zijn bedoelt om begrippen op je website te beheren. Stel je website gaat over geld en je wil het begrip “fiat” toelichten, kan je dat hier doen.

Begrippen tonen in je pagina’s en of berichten

Het beheren en aanmaken van een Begrippenlijst en Kennisbank is natuurlijk een leuke toevoeging, maar niet echt spannend. De Wiki module heeft veel meer te bieden dan dat.

Één van die punten is de mogelijkheid om een begrippenlijst artikel direct in je bericht of pagina op te laten vallen wanneer je hier een link naar toe maakt. Dit is veel makkelijker uit te leggen door je te laten zien wat ik bedoel:

Binnen een bestaande pagina voeg ik een link toe aan de bovenstaande 2 woorden. Ik vul daar mijn zoekterm in. In mijn geval “begrip” aangezien het begrip dat ik heb aangemaakt “Voorbeeld begrip” heet. Zoals je in de afbeelding ziet krijg ik netjes een resultaat terug, met aan de rechterkant de toevoeging dat dit een begrippenlijst artikel is.

Wanneer ik de pagina heb gepubliceerd of mijn concept heb opgeslagen bekijk ik de pagina vervolgens zoals mijn bezoeker hem ook zou zien. Wanneer ik nu met mijn muis over de toegevoegde link ga, zie ik het volgende:

Je bezoeker ziet in het kort al wat het begrip inhoudt en kan vervolgens er voor kiezen om je huidige pagina verder te lezen, of naar het begrippenlijst artikel te navigeren. Je geeft je bezoeker dus de keuze wat voor hem of haar op dat moment het meest relevant is.

Wanneer er geen uitgelichte afbeelding is ingesteld voor een kennisbank artikel wordt deze in de pop-up niet weergegeven

Automatische links toevoegen

Dit is de meest geavanceerde functionaliteit die deze module bevat, het automatisch toevoegen van links in je tekst. Stel dat je (tijdelijk) een bepaald woord of woordencombinatie automatisch naar een (interne) URL wil verwijzen, kan je deze optie daar voor gebruiken.

In het voorbeeld hier boven heb ik een automatische link gemaakt welke op basis van verschillende gevonden combinaties automatisch aangepast kan worden naar de website van Marketheme. Wanneer ik in mijn tekst Marketheme, MT of Marketheme website zou schrijven, worden deze automatisch voorzien van een link naar de website van Marketheme.

Het is niet aan te raden om al je (affiliate) links op deze manier toe te voegen. De automatische links worden pas bij het laden van je pagina toegevoegd.

Dit is natuurlijk een hele eenvoudige manier om je website van bijv. affiliate links te voorzien, maar ik wil benadrukken dat het toevoegen van een (affiliate) link altijd het beste zelf gedaan kan worden terwijl je je bericht of pagina aan het schrijven bent. Deze optie is vooral handig wanneer je een toevoeging van een link wil doen aan oudere berichten.

Waar deze functie wél voor geschikt is, is voor het toevoegen van links die geen enorme waarde hebben (zoals bijvoorbeeld een automatische link naar de Marketheme website). Links met een belangrijke waarde genieten altijd de voorkeur om écht in je tekst te zijn opgenomen.

Wiki instellingen

De nieuwe module kent een overzichtelijke instellingenpagina waarin alle instellingen voor de functionaliteiten hier boven in zijn opgenomen:

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf een slug voor de Kennisbank en Begrippenlijst op te geven. Ook kan je zelf een Pagina selecteren die jij wil gebruiken als archiefpagina. Het voordeel hier van is dat je eerst zelf van te voren nog content kan toevoegen, alvorens de begrippenlijst of kennisbank er onder wordt weergegeven.

Voor de automatische links kan je opgeven of je de links extra op wil laten vallen (dikgedrukt en voorzien van een icoon) om zo extra te benadrukken dat het hier om een ander soort link gaat. Ook is in te stellen hoeveel automatische links er toegevoegd mogen worden aan een Pagina of een Bericht, met een maximum van 5.

Binnenkort al snel een nieuwe update!

Ondertussen zijn er al meer updates voor Marketheme doorgevoerd, maar deze verdienen een eigen plekje in een nieuwe post. Deze kan je binnenkort al online verwachten.

Heb je tips, reacties of andere feedback?

We zijn altijd bezig met het verbeteren van Marketheme. Is er iets dat je met ons wilt delen, doe dit dan vooral.

Je kan ons het beste bereiken via het emailadres info@marketheme.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *