Update #16 – Verbeterde APIs en Marketheme Try-out

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

In deze update neem ik jullie graag weer even mee in wat er op de achtergrond binnen Marketheme veranderd is. Ook zal ik een inzage geven in toekomstige updates.

In de vorige update had ik het met jullie over de Marketheme Patronen. Deze worden al op meerdere plekken gebruikt, dus dat is leuk om te zien. Vandaag kreeg ik zelfs een leuke mail van iemand dat dankzij een aantal tips en blocks binnen Marketheme een gebruiker zijn website goed heeft laten keuren voor het Bol.com affiliate programma, waar de website eerst was afgewezen. Top dus!

Sterrenbeoordeling Block

Het sterren beoordeling block wordt meer gebruikt dan verwacht! Dat blijkt wel uit jullie vele verzoeken om updates door te voeren voor dit block. Zo is het vanaf deze week mogelijk om de volgende extra zaken voor dit block te beheren:

  • Aangepaste datum voor de beoordeling opgeven
  • Aangepaste naam van de reviewer opgeven
  • Verbergen van de datum

Bestellen en koppelen van domeinen

Een belangrijke en technische stap in het proces van een (Marketheme) website is het bestellen van een domein. Hoewel dit bij elke aanbieder mogelijk is en we in beginselen altijd Neostrada adviseerde i.v.m. hun zeer eenvoudige API voor de nodige (automatische) DNS aanpassingen was ik niet meer tevreden genoeg over de dienstverlenging, vandaar dat ik ook een API koppeling heb gemaakt voor Versio en TransIP.

Onlangs is de video voor het registreren van een domein bij Neostrada verwijderd uit de AMR, waardoor meer mensen bij TransIP hun domeinen hebben geregistreerd. Door een kleine bug in de API was het niet in alle gevallen mogelijk om het proces “Website live zetten” door de gebruiker te doorlopen.

Dankzij de onlangs verbeterde support mogelijkheden op deze pagina was dit met een korte interventie vanuit mijn kant snel op te lossen, maar sinds een update die ik gisteren heb live gezet op het volledige Marketheme Platform moet dit nu verleden tijd zijn. De API koppeling met TransIP is namelijk verbeterd.

Website live zetten met de TransIP API koppeling

De onderstaande video zal recent toegevoegd worden aan de AMR, maar ik deel deze graag vast met jullie:

Bol.com API

Vorige maand gaf Bol.com in een nieuwsbericht aan dat er een update aan komt voor de API. De oude API zal per 1 mei niet meer werken en dat huidige koppelingen moeten worden bijgewerkt om de werking te blijven garanderen. Deze aanpassingen zijn reeds doorgevoerd binnen Marketheme, waarbij het klaar is voor de overgang die over een paar maanden zal plaats vinden.

De nieuwe API heeft nagenoeg geen impact op de werking van de Affiliate Producten module die gebruik maakt van deze API, op één kleine wijziging na.

In de nieuwe API deelt Bol GEEN extra verkopers meer voor een zelfde product. De API stelt ons enkel in staat om de verkoper met de beste prijs op te halen. 

Omdat er vanuit het eerste request (ophalen van een product) géén verkopersnaam wordt weergegeven zijn we eigenlijk genoodzaakt per resultaat nog een API call (2x zoveel dus) te moeten doen voor het weergeven van de naam. 

Om de werking zo snel mogelijk te houden heb ik er daarom voor gekozen bij alle resultaten van bol nu Bol.com te tonen als verkoper. Dit is in lijn met hoe zij de API hebben ingericht.

Eigen 404 Pagina

Wat Marketheme compleet maakt is de feedback die ik van klanten ontvang die helpen Marketheme te verbeteren. Zo kreeg ik onlangs de vraag of het mogelijk is om een eigen 404 (pagina niet gevonden) pagina te maken. Hoewel ik dit niet voor iedereen zou adviseren is het wel een hele toffe manier om extra branding op je website toe te voegen.

Bovenstaande voorbeeld is een snel voorbeeld dat ik heb uitgewerkt op mijn Marketheme testwebsite genaamd WP Startpagina. Een 404 pagina is een leuke manier om mensen toch iets aan te bieden wanneer ze op een verkeerde pagina terecht zijn gekomen.

Je kan een eigen 404 pagina ontwerpen door een nieuwe Pagina te maken (mag je opslaan als concept) welke je kan ontwerpen zoals jij de pagina er uit wil laten zien. Je kan dus ook het logo en menu verbergen vanuit de Pagina Instellingen als je dit zou willen.

Vervolgens kan je onder Marketheme Instellingen -> Geavanceerde instellingen de nodige instellingen voorzien van de juiste waardes:

Marketheme AI

Een andere grote update die ik heb uitgebracht was die van AI mogelijkheden binnen Marketheme. Eerlijkheidshalve gebiedt mij te zeggen dat ik graag zou zien dat deze functies nog veel meer gebruikt gaan worden. Ik geloof dat veel (starters) hier enorm veel inspiratie uit kunnen halen en hun website echt kunnen kickstarten. Er zullen in de toekomst zeker meer aanvullingen komen binnen de AI module.

Voor mijn trouwe lezers zal ik vast een kleine update geven. De mogelijkheid tot het automatisch toevoegen van afbeeldingen in je concept wil ik verder gaan uitbreiden, waardoor het ook mogelijk is om automatisch te zoeken naar afbeeldingen voor bestaande Pagina’s en Berichten. Uiteraard op een nette wijze zoals je binnen Marketheme al gewend bent.

Marketheme Try-out

Om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met Marketheme is sinds kort een try-out beschikbaar. Voor €10 geef ik je 10 dagen lang tips en tricks om een Marketheme website te bouwen. Tot nu toe is ruim 50% van de try-out deelnemers aan het einde van hun try-out met Marketheme verder gegaan. Leuk extraatje. Heb je de try-out voltooid, dan ontvang je een kortingscode van €10 op de eerste maand Marketheme.

Wil je de mogelijkheden van Marketheme zelf wel eens uitproberen?

Ga jij de Try-out challenge aan?

Voor €10 ga ik jou binnen 10 dagen zo veel mogelijk van Marketheme laten zien. Daarnaast kijken we samen aan het einde terug op jouw ervaring en is er ruimte voor specifieke vragen en advies voor jouw situatie.

Maak je al gebruik van Marketheme, maar ben je benieuwd naar de inhoud van de Try-Out. Ik deel de tips en tricks graag met je.

Mail me even op info@marketheme.nl

Heb je tips, reacties of andere feedback?

We zijn altijd bezig met het verbeteren van Marketheme. Is er iets dat je met ons wilt delen, doe dit dan vooral.

Je kan ons het beste bereiken via het emailadres info@marketheme.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *