Updates #2

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Deze week is een drukke week. De eerste gebruikers maken gebruik van Marketheme 2 en daar komt feedback uit. Buiten het beantwoorden van vragen zijn er dan ook een aantal dingen die ik nog heb ontwikkeld.

Hoogteprobleem opgelost bij headers

Schermen met een lage verticale resolutie gaven wat problemen met het weergeven van de header. Dit is nu opgelost.

Versoepelen van bestelproces

Door kritisch te kijken naar het bestelproces zijn er op de achtergrond een aantal dingen die ik veranderd heb. Ze zijn niet noemenswaardig, maar zorgen er wel voor dat de flow wat beter verloopt.

  • Geen dubbele emails
  • Nettere opmaak van emails die gezonden worden

Demo content

Standaard wordt een nieuwe WordPress site opgeleverd met de blogpagina als homepage. Zonder een aantal nieuwsitems ziet dat er niet zo mooi uit. Nieuwe Marketheme websites krijgen nu standaard een zelf ingestelde homepage met een pagina gemaakt in Gutenberg. Zo kan je in minuut 1 dat je website is aangemaakt de potentie van Marketheme 2 al terug zien.

Inhoudsopgave bug

De inhoudsopgave liet aan de achterkant de titel netjes zien, echter was deze bij opslaan aan de voorkant niet zichtbaar (wanneer men de standaard “Inhoudsopgave”) gebruikte. Dit is nu opgelost.

Pagina weergaven

Ter voorbereiding op functionaliteit die ik later in de toekomst mogelijk nog wil gaan inbouwen heb ik 2 kolommen aan de achterkant toegevoegd, bij het nieuws en pagina overzicht. Hier zie je nu een kolom met “Views” en geeft aan hoe vaak een bepaald bericht of pagina bekeken is. Let wel, de bezoeken zijn niet uniek of gefilterd op type bezoekers. Ik geloof echter wel dat dit na verloop van tijd een duidelijke indicatie kan geven van welke berichten het meest bekeken worden.

Oude header is terug

Vanuit de eerste 5 gebruikers ontving ik een verzoek om de witte menubalk, zoals deze in Marketheme 1 zat, terug te brengen. Na kort onderzoek zijn we van mening dat dit iets is dat we zeker kunnen bieden, maar niet de optie is die standaard binnen Marketheme actief moet zijn. Om deze reden heb ik een globale instelling gemaakt die in te schakelen is wanneer mensen hebben aangegeven gebruik te maken van de uitgebreide instellingen.

Zoekpagina

Een oplettende gebruiker attendeerde mij op het feit dat de mogelijkheid voor een zoekfunctie ontbrak. Deze heb ik nu op dezelfde wijze als bij Marketheme 1 terug gebracht. Wanneer de header met social media iconen actief is, dan komt hij in deze balk er bij te staan. Aangezien de standaard zoekpagina van WordPress niet super is, gaat dit in de toekomst nog uitgebreid worden met een “Zoeken Block” speciaal voor gebruik in de Gutenberg editor, zodat je ook een eigen unieke zoekpagina kunt opmaken. Deze kan je dan vervolgens instellen binnen de instellingen, zodat de standaard pagina wordt overschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *