Updates #3

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Na de bugs en bevindingen van vorige week was er deze week weer meer ruimte voor de ontwikkeling van o.a. nieuwe functionaliteiten. In dit bericht een korte samenvatting van de veranderingen.

Showcase importeren

Er waren wat problemen met het importeren van showcases voor gebruik binnen de eigen website. Deze zijn opgelost en alle pagina’s zijn nu weer eenvoudig te kopiëren naar eigen Marketheme websites.

Logo maker

Een bekende functionaliteit van Marketheme zat in de customizer van WordPress verwerkt, de logo maker. Door eenvoudig een icoon en een kleur te kiezen is het mogelijk om een logo te plaatsen op de website. Op verzoek is deze functionaliteit ook toegevoegd binnen Marketheme 2, maar dan uiteraard net even iets anders.

De nieuwe logo maker binnen Marketheme 2

De nieuwe logo maker kan je vinden onder de “Marketheme Instellingen” binnen jouw website. Let wel dat je bij de algemene instellingen eerst aangevinkt moet hebben dat jij gebruik wilt maken van de logo maker.

Geavanceerd zoeken

Vorige week was er een eerste versie gemaakt voor zoekpagina’s. Deze week is er een “Zoek block” gemaakt zodat je ook je eigen zoekpagina’s kunt creëren. Het block haalt realtime de resultaten op, dus de gebruiker verlaat je pagina niet.

Word count

Of ook wel de “woordteller” genoemd is weer terug. Aan de achterkant van jouw website zie je nu bij berichten en pagina’s het aantal woorden die jij gebruikt hebt in je artikel. Houd er rekening mee dat dit alleen een indicatie is, sinds de komst van Gutenberg en het werken met Blocks is het lastig om échte woorden te tellen in artikelen. Echter zal het nog steeds een goede indicatie van een grote of kleine pagina weergeven.

Aantal views

Op dezelfde plekken als waar je de “word count” kan vinden, vind je ook hoe vaak een bericht of pagina bekeken is. De functie is niet zo intelligent dat hij onderscheid maakt in unieke bezoeken etc, maar moet op termijn zeker een goede indicatie geven van welke berichten meer bekeken zijn dan anderen. In de toekomst gaan we mogelijk hier nog iets mee doen, zoals bijvoorbeeld het mogelijk maken tot tonen van de meest bekeken berichten.

Inhoudsopgave

Er waren een aantal problemen met de inhoudsopgave. Koppen met bijzondere tekens als een punt, komma, uitroepteken of vraagteken zorgden er voor dat de links niet meer werkten. Dit is momenteel opgelost.

Marketheme books

De bekende plug-in welke gebruikt kon worden binnen Marketheme 1 is terug gebracht naar Marketheme 2. In de toekomst zijn er plannen om deze module verder uit te breiden.

Verder zijn er veel kleine niet noemenswaardige bugs opgelost. Ondanks dat begint Marketheme 2 steeds stabieler en completer te raken. De testers zijn enorm goed bezig met het doorgeven van hun bevindingen, dit helpt de snelle ontwikkeling. Waarvoor dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *