Iconen

Marketheme maakt in verschillende blocks gebruik van iconen. Iconen kunnen op meerdere manieren voor een betere beleving van je bezoeker zorgen. Zo zorgt een icoon er bijvoorbeeld voor dat mensen zonder dat ze de tekst bij een icoon lezen al een idee hebben van wat het precies betekend. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld het hoofdmenu van de website.

Welke iconen kan ik gebruiken?

Marketheme maakt gebruik van FontAwesome. Dit is de naam van een product dat een enorme verzameling met iconen heeft dat commercieel gebruikt mag worden. Omdat Marketheme een betaalde licentie voor FontAwesome heeft, hebben onze abonnees beschikking tot wel over 5000 verschillende iconen.

De bovenstaande link geeft onder elk icoon ook de naam van het icoon weer, makkelijk zodat je niet de hele lijst hoeft door te scrollen als je op zoek bent naar een specifiek icoon!

Voorbeelden waar iconen bruikbaar zijn

Een voorbeeld dat je hier boven al kon zien is het gebruiken van een icoon in een knop. Dit is op verschillende manieren in te stellen door het unieke Marketheme knop block te gebruiken.

Je kan een icoon ook gebruiken om 2 lange stukken tekst af te breken, of om bezoekers vanaf een inleiding door te verwijzen dat er nog meer tekst verder op de pagina bevind.

Er zijn nog veel meer plekken waar je iconen kunt vinden

We zijn benieuwd of je zelf nog meer mogelijkheden en toepassingen voor iconen kan vinden. Wij hebben je de eerste voorbeelden alvast gegeven 🙂

Wil je meer van onze Blocks zien?

We hebben een overzicht gemaakt met alle Blocks die exclusief voor Marketheme ontwikkeld zijn.

Bekijk alle Blocks binnen Marketheme

Block instellingen:

Type: font-awesome
Type: select
Opties:
  • Normaal
  • 2x
  • 3x
Type: select
Opties:
  • Geen
  • Stuiter