Gutenberg Block test

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Om te kijken of Gutenberg echt de weg was die we in wilden slaan besloot ik om een eerste Block te gaan maken. Dit werd het “testimonial” Block. Door zelf een naam en een bericht op te geven kon ik deze data vervolgens ophalen en in het Block zetten.

Al snel bleek dat dit wel eens wat kon gaan worden. Het uiterlijk van de testimonial kon ik namelijk vast zetten, het enige dat ik elke keer nodig heb is een titel en een gebruiker. Zo kan het Block heel dynamisch opgebouwd worden, zonder al te veel van de gebruiker te vragen.

Block opties

Al snel ging ik op zoek naar verdere mogelijkheden voor het nu zogenaamde testblok. Het leek me een tof idee om ook de kleuren aan te kunnen passen van bepaalde elementen, maar dan wel weer met de visie van Marketheme in gedachte.

Uiteindelijk kwam ik uit op een test waar uit een lijst van items een stijl te kiezen is, bijvoorbeeld primair of secundair. Door een andere stijl te kiezen veranderd de kleur van het element naar 1 van de 2 ingestelde primaire of secundaire kleuren.

Complexe Blocks

Nadat ik de smaak te pakken kreeg met mijn testblock zijn we gaan brainstormen over verschillende soorten Blocks. Een component dat ik altijd heel graag binnen Marketheme wilde was een slider. Een erg lastig Block om te maken, omdat ik het wel zo wilde dat men in de editor nagenoeg hetzelfde ziet als aan de voorkant van de website. Voldoende uitdagingen dus!

Op het moment van schrijven hebben we buiten de standaard Blocks die Gutenberg biedt ook al 20 eigen Blocks ontwikkeld. Allemaal zeer doordacht met eigen opties waardoor alles naar je eigen hand te zetten is.

Toekomst van Blocks

Op dit moment hebben we voldoende Blocks om je fantasie op los te laten en zo een mooie website te maken. In de toekomst komen er zeker nog Blocks bij, maar de gedachte is wel om ze zo dynamisch mogelijk op te zetten zodat ze op meerdere manieren in te zetten zijn voor jouw website. Door het werken met andere kolommen, breedtes en volgordes ziet een combinatie van Blocks er al snel anders uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *