Het vernieuwde Marketheme

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

De ontwikkeling van de nieuwste versie van Marketheme is volop aan de gang. We zijn dankbaar waar Marketheme op dit moment staat, mede door de actieve gebruikers die er succesvolle websites mee hebben opgebouwd.

Het leek mij als programmeur leuk om eens een inkijk te geven op de ontwikkelingen en veranderingen achter de schermen binnen Marketheme. Om deze reden heb ik besloten om eens terug te kijken waar we momenteel staan en een aantal zaken eens met wat meer woorden toe te lichten.

Er is zeer veel ervaring opgedaan sinds het begin van Marketheme. Dit uit zich niet alleen in de kennis die er extra op is gedaan in de loop van de tijd, maar zeker ook door het in kaart brengen van de behoeften van onze gebruikers.

De visie van Marketheme is altijd geweest om een mooi stramien te bieden voor een ieder dat een website wilt gaan bouwen dat gericht is op affiliate marketing. Die visie is niet veranderd, echter geloven wij wel dat meer flexibiliteit meer mogelijkheden kan bieden. Met deze gedachte geloven wij ook de meer ervaren gebruiker aan te spreken.

Omdat we dicht bij onze visie willen blijven en niet een overcomplex systeem willen aanbieden was het dus een flinke klus om te bedenken hoe we dit konden gaan realiseren voor de vernieuwde versie van Marketheme.

Pagebuilder

Ronde deze periode kondigde WordPress zijn nieuwe pagebuilder aan, genaamd Gutenberg. Ondanks de wat stroeve en slechte start die deze pagebuilder heeft gemaakt geloven wij toch in het bestaansrecht van deze pagebuilder. Juist omdat het niet overcomplex is in tegenstelling tot de directe grote jongens waar het wel mogelijk is om elk klein detail aan te passen.

Blocks

Binnen Gutenberg werk je met Blocks. Een Block is een component waar je verschillende instellingen op toe kunt voegen. Elk hebben ze een andere manier van weergave. Denk bijvoorbeeld aan een Block voor een knop, kolommen een table of een afbeelding.

Standaard kan je dus eigenlijk net zo veel als bij de oude editor, alleen zijn de mogelijkheden om het uit te breiden een stuk groter. Dit voordeel hebben we dan ook direct tot ons genomen en zijn we spoedig begonnen met het testen van ontwikkeling van verschillende Blocks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *