Verhoog je productiviteit met Marketheme AI

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

De nieuwste module binnen Marketheme maakt het mogelijk om de kracht van AI toe te passen op jouw eigen Marketheme website? Benieuwd naar de mogelijkheden?

Update 30-11-2023 Vanaf nu is het mogelijk om gebruik te maken van onze eigen GPT:
Je vind de Content Butler hier

Zoals je van me gewend mag zijn komt er geen enkele update of functionaliteit binnen Marketheme als ik niet overtuigd ben van de eenvoud en gebruiksgemak. Ik denk dat ik een hele toffe update met jullie kan delen en zal direct met de deur in huis vallen.

Het maken van een Content Outline

Een onderdeel van deze nieuwe Module is de Content Butler. Deze helpt jou in 3 overzichtelijke stappen met het maken van concepten voor jouw Berichtenpagina.

Wanneer we kijken hoe een tekst precies is opgebouwd, dan kunnen we deze op een aantal onderdelen opdelen. Zo heb je bijvoorbeeld een titel, inleiding en hoofdstukken. Omdat we nu weten hoe een tekst opgebouwd moet worden kunnen we ChatGPT ons laten helpen om een concept te maken. In de onderstaande video leg ik je dit uitgebreid uit.

Zoals je in de bovenstaande video kan zien is het heel erg makkelijk om AI je te laten helpen bij het opzetten van een Content Outline. Dit stelt jou vervolgens in staat om zeer eenvoudig deze outline uit te werken tot een volledige tekst.

Gebruik van de ChatGPT API binnen Marketheme

Hoewel de app van ChatGPT gratis te gebruiken is, zitten er binnen de (zeer uitgebreide) API wel kosten verbonden. Deze kosten worden berekend op verbruik van tokens. Om deze update zo toegankelijk en waardevol mogelijk te maken voor alle Marketheme abonnees kan je elke maand gratis gebruik maken van 100.000 tokens binnen de Marketheme AI module.

Het aantal tokens dat je maandelijks binnen je Marketheme abonnement beschikbaar krijgt zijn er voldoende om meer dan 100 Content Outlines te kunnen maken!

Omdat ik het belangrijk vind om jullie een prettige ervaring met AI te bieden is er een statuspagina beschikbaar waarop je eenvoudig het verbruik van je tokens inzichtelijk krijgt. Blijkt het dat je zeer veel en uitgebreid gebruik wil maken van de AI mogelijkheden, dan kan je je eigen ChatGPT API key gebruiken om ongelimiteerd gebruik te maken van deze Module. Let wel dat ChatGPT kosten in rekening brengt voor het gebruik van de API.

Heb je geen credit card of vind je de geschatte kosten voor ChatGPT te abstract? In dat geval kan je ook contact opnemen met de Marketheme Support om de mogelijkheden te bespreken voor meer tokens. Op deze manier kunnen we voor ieder budget een passende AI oplossing aanbieden.

Het genereren van teksten

Je vond een Content Outline al tof? Ik ook! Er zijn echter nog meer mogelijkheden om je tekst te kickstarten. In de volgende video laat ik je graag de mogelijkheden van de Content Butler zien bij het maken van Hoofdstukken in jouw Content Outline.

Het automatisch genereren van Hoofdstukken is een geweldige tool om jou te voorzien van inspiratie en achtergrond over het artikel waar jij over wil gaan schrijven. Ik wil je adviseren om dit niet te gebruiken om je complete tekst te laten genereren door de ChatGPT API. Hoewel dit natuurlijk wel kan, moet je er rekening mee houden dat je Tokens op deze manier een stuk sneller verbruikt zullen zijn.

Mijn inziens is het waardevoller om 100 Outlines te hebben, dan 10 volledige teksten te laten schrijven. Uiteraard is het je eigen keuze, zeker op het moment dat je je eigen API key of uitgebreider token pakket gebruikt 🙂

Content Outlines omzetten naar een concept

Nog gemakkelijker wordt het wanneer je je outline direct als Bericht concept kan aanmaken. Met een eenvoudige druk op de knop wordt alle gegenereerde en eventueel door jou aangevulde of herziende tekst tot een concept gemaakt.

In dit concept wordt dezelfde stijl aangehouden als ik zelf altijd hanteer bij Blogberichten, zo ook in het bericht dat je nu leest.

  • Zo krijg je in het begin uiteraard de titel in de header
  • Hierna volgt een inleiding, welke voorzien is van de “inleiding” CSS klasse, zodat deze netjes gecentreerd staat en wat smaller is dan de rest van de content.
  • Vervolgens zie je het bekende “chevron down” icoon, zodat je bezoeker weet dat de tekst hieronder echt begint.
  • Nu zien we de automatisch gevulde inhoudsopgave
  • Hier direct onder zullen al jouw (gegenereerde) hoofdstukken zichtbaar zijn
    • Elk hoofdstuk begint met een geselecteerde heading (h2, h3, etc)
    • Indien gevuld volgt er een overzicht met paragrafen

Uiteraard kan je dit concept helemaal naar je eigen wens aanpassen tot hij voor jou klaar is om te publiceren en online te plaatsen voor jouw bezoekers. Maar toch wil ik je nog één functie binnen Marketheme AI delen die het nóg makkelijker voor je gaat maken.

Tekst automatisch voorzien van afbeeldingen

Wanneer je onder Marketheme AI -> Instellingen de eenvoudig te verkrijgen Pexels API Key invult, heb je nog meer extra hulp van de Content Butler.

Door deze koppeling is het namelijk mogelijk om automatisch een uitgelichte afbeelding voor je tekst in te stellen. Deze wordt op basis van een door ChatGPT gegenereerde zoekterm van het Pexels platform gedownload en in de media bibliotheek van je website geplaatst. Dit inclusief bron- en naamsvermelding van de auteur en afbeelding.

Dit is nog verder uit te breiden met afbeeldingen in de tekst zelf. In de betreffende instellingen kan je weergeven of je dit wil, en hoeveel afbeeldingen er in je tekst geplaatst mogen worden (maximaal 3).

De Content Butler is zo geprogrammeerd dat de afbeeldingen netjes evenredig in je tekst worden verdeeld. Uiteraard kan je de afbeeldingen zelf vervangen, verplaatsen of voorzien van bewerkingen.

Voorbeeld van een gegenereerd artikel dat automatisch is voorzien van afbeeldingen

Alle afbeeldingen zijn standaard voorzien van een bronvermelding. Je kan deze uiteraard verwijderen, maar het is wel netjes om de auteur van de afbeelding te vermelden.

Alle afbeeldingen afkomstig uit het Pexels platform zijn rechtenvrij en commercieel te gebruiken.

Extra: Tekst verder uitwerken met ChatGPT

Ik had het een stukje hier boven al gezegd. Mijn inziens zit de kracht van het gebruiken in AI op deze manier in het genereren van verschillende Outlines, zodat je zelf inspiratie hebt om je artikel of tekst verder af te (laten) schrijven. Niet zo zeer om het compleet door ChatGPT te laten schrijven.

Wil je hier toch mee bezig, dan kan dat uiteraard. Ik raad je aan om dit in de prompt van ChatGPT zelf te doen. Start hier een nieuw chat en geef deze de volgende prompt:

“Ik geef je zo een content outline voor een tekst. Elke koptekst is voorzien van de betreffende heading tag (h2 of h3). Ik wil graag dat je deze voor mij uitwerkt tot een volledige tekst. Hou er rekening mee dat elke heading een tekst krijgt, niet enkel de h3 headings. Voor ik je de outline deel wil ik dat je me een aantal relevante vragen stelt voor het schrijven van deze tekst. Denk hierbij aan de toon en soort tekst. Wanneer ik heb geantwoord, vraag me dan om de content outline te delen.”

ChatGPT zal je nu een flink aantal vragen voorleggen die jij kan beantwoorden om jouw tekst beter te kunnen schrijven. Denk bijvoorbeeld aan:

Ik wil dat je de tekst in een informele toon schrijft voor een jonge doelgroep die interesse heeft in affiliate marketing.

Het is dus niet van belang dat je alle gestelde vragen beantwoord, maar hoe specifieker en vollediger je bent, hoe beter de AI jou kan helpen met het schrijven van een kloppende tekst. Wanneer je hier antwoord op hebt gegeven kan je je content outline op de volgende wijze delen:

h2: Titel van de H2 tag
h3: Titel van de H3 tag
h3: Titel van de 2e H3 tag
h2: Titel van de 2e H2 tag

Maak je gebruik van de Content Butler? Dan is het heel eenvoudig om een overzicht van koppen op te vragen middels de volgende knop, welke terug te vinden is in stap 2 van de Butler (Outline).

Content Butler als GPT

Vanaf nu is het ook mogelijk om de Content Butler buiten Marketheme te gebruiken. Hiervoor kan je de speciaal ontwikkelde GPT raadplegen. Dit is een ChatGPT chat die speciaal is ingericht voor het maken en uitwerken van content outlines.

Extra: Videohandleiding Marketheme AI

Niks is zo makkelijk als iemand op de voet volgen in zijn stappen. Voor de Marketheme module heb ik een videohandleiding gemaakt, waarin je naast de 2 video’s uit dit bericht nog 3 andere video’s vind met verschillende inzagen, tips, tricks en andere informatie over deze module. Benieuwd? Via de knop hier onder kan je de 30 minuten durende handleiding bekijken. Netjes opgedeeld in 5 overzichtelijke video’s.

Hoe ga jij AI toepassen?

Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent over deze update als dat ik zelf ben. Door meer en uitgebreider gebruik te maken van ChatGPT en andere AI tools merk ik dat een enorme ondersteuning kan zijn van je standaard routine.

Door deze update in Marketheme aan te bieden hoop ik dat jullie ook een boel gemak ervaren.

Tot slot zou ik het erg leuk vinden om jullie bevindingen van deze update te horen en op welke manier jullie de Content Butler in hebben kunnen zetten.

Heb jij tips of aanvullingen voor Marketheme AI?

Deze eerste versie is al zeer compleet, maar in de toekomst zullen er zeker extra functionaliteiten worden toegevoegd op het moment dat AI en ChatGPT meerdere mogelijkheden gaan krijgen.

Heb je nu al tips of opmerkingen? Neem dan zeker contact met me op.

Mail je suggesties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *