Updates #10

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Uiteraard heb ik sinds de vorige update in Mei niet stil gezeten met het verbeteren van functionaliteiten binnen Marketheme. Via dit bericht breng ik jullie graag op de hoogte van de laatst ontwikkelingen.

Update: Corner pop-ups zichtbaar na scrollen

In de vorige update lieten we zien dat het nu mogelijk is om corner-popups te tonen binnen je berichten of pagina’s. Na de release van deze nieuwe feature heb ik hier een update voor doorgevoerd welke het mogelijk maakt om de pop-up te tonen wanneer de gebruiker een stuk over de pagina heeft gescrolled. Deze optie kan je vinden binnen het optiepaneel van het block en staat onder Pop-up tonen als optie; Na scrollen van content.

Update: Review block Google update

Zoals velen van jullie misschien op het forum hebben gelezen is er een update voor het review block doorgevoerd. Dit heeft te maken met de eisen die Google heeft gewijzigd bij een review block. Voor meer informatie verwijs ik jullie graag door naar het volgende topic.

Feature: Ingrediënten lijstjes maken

Sinds een tijdje is het mogelijk om gebruik te maken van het ingrediënten/recepten block. Met dit block kan je een mooie visuele lijst van ingrediënten nodig passend bij een bepaald recept.

Voor de lancering van dit block hebben we volledig in stijl de website https://receptplek.nl opgebouwd om je een idee te geven van de mogelijkheden van het block. De receptenpagina die we gebruiken voor deze website hebben we ook beschikbaar gemaakt als template welke je als Patroon terug kunt vinden binnen de Gutenberg editor.

Feature: Accordions / Veelgestelde vragen block

Sinds Juli is het mogelijk om een accordion block toe te voegen aan je Marketheme berichten en/of pagina’s. Uiteraard is er rekening gehouden met de Google Structured data waardoor dit block zich uitermate goed leent voor een FAQ of Veelgestelde vragen block. Wil je een voorbeeld zien van een pagina waar dit blok is toegepast? Check dan https://www.internetsuccesgids.nl/review-dropship-academy-joshua-kaats/ even.

Bugfix: Countdown block

Na een aantal WordPress updates was er een foutje geslopen in de countdown blocks. Het was daardoor niet mogelijk om een nieuw countdown block aan te maken. Alle bestaande countdown blocks werkten wel gewoon naar behoren. Het is nu weer mogelijk om nieuwe countdown blocks toe te voegen, want de bug is opgelost sinds een update die vandaag live is gegaan.

Update: Extra countdown block instellingen

Na het oplossen van de bovenstaande bug heb ik de tijd genomen om 2 updates voor dit block door te voeren.

Zo kan je nu bij de opties “kleur” kiezen voor transparant, wat er voor zorgt dat de countdown mooi wegvalt in de content. Ook kan je er nu voor kiezen om de “Verlopen titel” leeg te laten, waardoor het element een stuk minder breed wordt.

Deze countdown telt af naar 20:00

0
dagen
0
uren
0
min
0
sec

Update: Meer CSS classes voor ul / li elementen

Voor de mensen die Marketheme wat uitgebreider gebruiken, weten wellicht dat het mogelijk is om bij een block aan de rechterkant het menu “Geavanceerd” uit te klappen. Zo is het mogelijk om Extra CSS-class(es) toe te voegen aan je element. Vanaf vandaag is het mogelijk om extra styling toe te voegen aan ul’s en li’s, ook wel te vinden als lijst block. De beschikbare classes zijn; checkboxed, checked en crossed. De classes arrowed en list-unstyled waren al beschikbaar. Graag laat ik ze je hier onder alle 5 in zelfde volgorde even zien:

  • Checkboxed #1
  • Checkboxed #2
  • Arrowed #1
  • Arrowed #2
  • Checked #1
  • Checked #2
  • List unstyled #1
  • List unstyled #2
  • Crossed #1
  • Crossed #2

Cool he? Op deze manier kan je nog visueler maken wat je met je opsomming bedoelt. Voor een nog visuelere weergave van voor en of nadelen kan je uiteraard beter het voor/nadelen block gebruiken.

Feature: Verbeterde pagina instellingen

Onder aan elke pagina kan je een sectie vinden genaamd “Pagina instellingen”. Hier kon je al kiezen voor het verbergen van titels en het invullen van subtitels etc. De visuele weergave van deze sectie is sinds vandaag verbeter, zoals je ook hier kunt zien:

Een hele nieuwe toevoeging is echter het tabblad “Layout” waarbij het mogelijk is om pagina specifiek een aantal zaken te beheren. Ik laat je graag zien welke opties er beschikbaar zijn:

Zo kan je er vanaf nu voor kiezen om op een betreffende pagina de topbar, logo, menu en footer te verbergen. Af te raden is het om dit te pas en te ompas te gebruiken, maar het kan een treffende manier zijn om een goede salespage op te maken. Binnenkort zullen we nog meer updates uitrollen die het maken van een salespage en of landingspagina zullen vereenvoudigen!

Een update voor het verbergen van de footer zal spoedig volgen. Op het moment van schrijven kom ik er achter dat deze optie momenteel niet werkt.

Feature: Nieuwe kleur voor knop block

Het knop block was één van de eerste blocks die direct bij de lancering van Marketheme 2 beschikbaar was. Je kon daar selecteren voor verschillende stijlen knop. Buiten de primair en secundair knop is het nu ook mogelijk om een Call to action knop toe te voegen en ziet er net zo uit als de cta variant zoals deze in het menu te gebruiken is. Uiteraard laat ik hem graag ook even zien:

Feature: Aantal berichten weergeven voor een categorie

In updates #7 konden jullie lezen over het toevoegen van de blogcount voor het Blog item binnen het menu. Door de optie “show-count” toe te voegen als CSS klasse voor het desbetreffende item was dit mogelijk. Dit is nu verder doorgevoerd en ook bruikbaar voor categorieën.

Wanneer de optie “Berichten aantal tonen naast “Categorie” item?” is ingeschakeld zal naast de categorie items binnen het menu de count weergegeven worden. Let er op dat de menu items wel middels de categorie weergave aan het menu toegevoegd dienen te worden, aangepaste links worden niet herkent. Zie ook:

Bugfix: Archief en categorie pagina’s header toonde knoppen

Wanneer er voor het eerste bericht binnen een archief of categorie gebruik was gemaakt van knoppen in de header, werd dit overgedragen naar de overzichtspagina zelf. Met een update is dit verholpen en niet meer zichtbaar op de overzichtspagina’s.

Bugfix: Brede block covers hadden niet de goede breedte

Een Marketheme gebruiker wees mij op deze bug. Dankzij zijn duidelijke print screens kon ik dit probleem eenvoudig herproduceren waarna ik een bugfix heb klaar kunnen maken. Deze is sinds vandaag doorgevoerd.

Binnenkort gaan er nog veel meer mooie updates aan komen. Wanneer er wat aan komt zal je dit via de bekende kanalen lezen. Bedankt voor het gebruiken van Marketheme!

Heb je nog suggesties of opmerkingen over bepaalde functionaliteiten binnen Marketheme, deel ze dan vooral!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *