Updates #5

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

De vorige update is al weer ruim een maand geleden, dus het is weer tijd om jullie op de hoogte te brengen van de meest recente veranderingen binnen Marketheme 2.0

Responsive embeds

Video’s van bijvoorbeeld YouTube worden nu netjes weergegeven in de grootte waarin jij ze in stelt (normaal, breder, schermvullend). Ze vallen niet meer buiten het scherm en zien er ook op mobiel netjes uit.

Maillijst formulier ondersteund nu ook afbeeldingen!

Om het formulier meer te laten lijken op het Call to action blok. Kan je nu ook een afbeelding weergeven in een Maillijst formulier block. Wanneer je dit veld leeg laat, zal er ook geen afbeelding weergegeven worden.

Verbeterde headers bij archieven

Standaard toont WordPress op archiefpagina’s zoals bijvoorbeeld het nieuwsoverzicht, standaard de featured image en en titel/subtitel van het eerste bericht. Marketheme 2 bevat nu extra controle om dit tegen te gaan. Overigens kan je nu ook bij de ingestelde archiefpagina een eigen featured image instellen.

Social media kleuren toegevoegd

Zoals de ervaren gebruiker met kennis van CSS misschien wel weet maken wij gebruik van Bootstrap 4 als CSS compiler. Dit zorgt er voor dat je middels een CSS class extra styling kan toevoegen op je elementen. Er is nu ondersteuning voor: Facebook, Google, Twitter, YouTube, LinkedIN, Instagram en WhatsApp. Je kunt deze gebruiken middels:

“text-facebook” om tekst in de kleur van Facebook te krijgen

“text-google” om tekst in de kleur van Google te krijgen

Twitter

YouTube

LinkedIN

Instagram

WhatsApp

“bg-facebook” om een element de achtergrondkleur van Facebook te geven.

“bg-google” om een element de achtergrondkleur van Google te geven.

Twitter

YouTube

LinkedIN

Instagram

Whatsapp

Het toevoegen van custom CSS classes vind je onder “Geavanceerd” bij je blok instellingen.

Wat dacht je trouwens van het maken van social media knoppen? Door middel van een extra class “btn-” gevolgd door je social platform kan je deze maken. Bijvoorbeeld “btn-facebook”, in combinatie met een icoon zoals:

Footer navigatie

De footer heeft nu de mogelijkheid om een menu te tonen. Deze kan je onder “Weergave -> Menu’s” aanmaken en instellen. Om deze reden is onder instellingen het opgeven van de algemene voorwaarden pagina verwijderd.

Het aanmaken van een menu in de footer. Handig voor het tonen van algemene voorwaarden

De call to action widget is terug!

Een aantal van onze klanten mistte de CTA widget vanuit Marketheme 1. Deze is opnieuw toegevoegd met extra opties ten opzichte van de Marketheme 1 variant. Zo heb je veel meer instellingen omtrent kleur en icoon in de knop.

Pop-up verbeteringen

De exit-pop-up werd ook al getoond wanneer iemand met zijn muis op de scrollbalk ging staan. Dit probleem is nu verholpen. Verder zijn er wat kleine bugs verholpen en is het nu ook mogelijk om geen knop te tonen (in het geval van een “eigen url” pop-up).

Mobiele weergave verbeteringen

Op mobiel waren een aantal elementen erg groot of hadden veel tussenruimtes. Deze zijn nu meer gelijk getrokken. Ook is er een probleem met knoppen met heel veel tekst (regels) opgelost. Deze worden nu op meerdere regels weergegeven, in plaats van 1 lange regel.

Nieuw: Marketheme Modules

De integratie van een nieuw block, heeft ook voor een nieuwe functionaliteit binnen Marketheme 2 gezorgd, namelijk de komst van Modules.

Marketheme Modules

Modules kan je in en uitschakelen naar behoeften van jouw website. Het zorgt voor extra functionaliteit voor niche branches. Heb jij bijvoorbeeld een website die gaat over afvallen, voeding, sporten of recepten? De eerste module “Gezondheid” bevat een verbeterd BMI Calculator Block (bekend van Marketheme 1).

De vernieuwde BMI calculator

Middels een Marketheme 2.0 Block
Het berekende BMI is

Laag BMI (pas deze tekst aan)

Normaal BMI (pas deze tekst aan)

Hoog BMI (pas deze tekst aan)

In de toekomst zullen we meer niche specifieke modules toe gaan voegen. Heb jij er ideeën voor, laat ze ons weten!

Uiteraard zijn er ook heel veel kleine niet noemenswaardige aanpassingen aan Marketheme gedaan, de nodige bugs opgelost en updates uitgevoerd. Zoals je van ons gewend bent 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *