Updates #7

Voor deze gelegenheid moest toch echt wel even de 100% hoge header gebruikt worden! Lees snel verder voor de veranderingen en verbeteringen van deze maand.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Bijna het einde van de maand, dus weer tijd om te vertellen wat er allemaal is veranderd en verbeterd binnen Marketheme 2. In dit bericht breng ik jullie graag even op de hoogte

Internet Succes Gids.nl is over naar Marketheme 2

Vele van jullie zullen het ondertussen al meegekregen hebben, maar https://internetsuccesgids.nl van Jacko Meijaard is sinds deze maand volledig overgestapt naar Marketheme 2.0

Het was een flinke klus om de 1400 berichten en pagina’s over te zetten naar efficiënt gebruik met Marketheme 2, maar het is gelukt!

Heeft dit impact voor mijn Marketheme 2 website?

Ten eerste is het geweldig om te zien dat een website van deze omvang nu volledig op Marketheme 2 draait. De omzet die deze website al genereert is niet niks en laat dus zien dat er veel vertrouwen is in het product Marketheme.

Door een grote website als deze binnen ons systeem te hebben kan je je voorstellen dat er enorm veel feedback te verkrijgen is, wat er weer voor zorgt dat Marketheme verbeterd raakt. Ook zullen er meer en betere functionaliteiten gaan uitkomen, omdat we nu een échte use-case hebben die we in de praktijk zien veranderen.

Bekijk het vernieuwde Internet Succes Gids.nl

Wil je meer lezen over de overgang van Internet Succes Gids naar Marketheme 2? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe de website is geworden?

Bezoek Internet Succes Gids

Vertalingen

Alle teksten zijn nu vertaalbaar en klaar voor gebruik met andere talen. Zo maakt 1 gebruiker nu al gebruik van een Marketheme 2 website in het Engels.

Uitlijning van afbeeldingen

Het uitlijnen van afbeeldingen met een bijschrift gaf in sommige situaties wat problemen doordat deze op verkeerde plekken werden weergegeven. Alle varianten zijn nu doorgetest en gecorrigeerd waar nodig. Zo is het nu mogelijk om een afbeelding rechts uit te lijnen en is het bijschrift netjes onder de afbeelding zichtbaar, in plaats van er naast.

HTTPS verbeterd

Er waren een aantal bronnen (afbeeldingen zoals het logo bijvoorbeeld) die in een aantal situaties via http in plaats van https op werden gehaald. Dit is tijdelijk ontstaan nadat het HTTPS gebruik op de website is verbeterd. Dit probleem is nu voor alle Marketheme websites automatisch weer verholpen.

HTML toevoegen aan elementen

Een aantal gevorderde gebruikers wilden in een aantal elementen graag HTML toevoegen. Door een beveiliging binnen Marketheme werd deze eerder “plat geslagen” tot normale tekst. Wegens een aanpassing in het systeem is het nu mogelijk om HTML te schrijven voor:

  • De auteur informatie (zichtbaar in het blok)
  • Call to action blok
  • Card blok
  • Testimonial blok

Pullquotes en Blockquotes

Twee elementen die standaard in WordPress Gutenberg zitten hadden vanuit WordPress wel netjes styling aan de achterkant van de website (editor), maar dit was niet zichtbaar aan de voorkant van de website. Aangezien beeld meer zegt dan woorden, een aantal voorbeelden van de vernieuwde elementen. Automatisch omgezet voor alle Marketheme 2 websites (mits in gebruik uiteraard).

Pullquotes

Citaat geschreven op een bepaalde dag

Door Léon van Marketheme

Ook in andere kleuren mogelijk

Nog steeds geschreven door Léon van marketheme

Blockquotes (citeren block)

Citaat in de normale stijl

Léon van Marketheme

Citaat in grote stijl

Léon van Marketheme

Breadcrumbs voor pagina’s

Nadat Internet Succes Gids.nl over is gebracht naar Marketheme 2 kwamen we er achter dat het in sommige situaties handig is om de breadcrumbs ook voor pagina’s te tonen. We begrijpen dat dit niet voor elke situatie het geval is, maar mocht je hier gebruik van willen maken is het onder de geavanceerde instellingen nu mogelijk om aan te zetten.

Breadcrumbs tonen voor pagina’s binnen Marketheme 2.0

Aanpassingen voor reacties

De reactielijst is nog verder uitgewerkt. Zo zie je nu bij het reactie formulier ook staan hoeveel reacties er al op een bericht geplaatst zijn. Je bezoekers worden als het ware meer ingeleid om een reactie achter te laten. Ook in de titel zal “Reacties op: titel van het bericht” staan om de gebruiker nog meer te overtuigen van het achterlaten van een reactie.

Link naar de reacties van het betreffende bericht of pagina

Wanneer je nu klikt op het tekstballonnetje met het aantal reacties, zal je met een subtiele scrolanimatie naar beneden gebracht worden tot de reacties en/of reactieformulier.

Blogcount

Veel van jullie hadden deze nieuwe functie al gespot op Internet Succes Gids en waren zeer benieuwd hoe dit in te schakelen is. Voor degene die het nog niet heeft gezien, het volgende is nu mogelijk:

Aantal blogs tonen naast het “Blog” menu item

Omdat het getal naast het menu-item vergelijkbaar is met een aantal notificaties dat je ook wel eens ziet voor je mail bijvoorbeeld converteert het klikken naar je blog veel beter.

Berichtenaantal tonen in je Marketheme 2 hoofdmenu

Via “Weergave -> Menu’s” kan je nu voor je primaire menu (ingesteld als primary navigation) deze functie inschakelen. Het aantal berichten zal dan automatisch getoond worden naast het Blog menu item (mits deze in het menu staat uiteraard).

Er waren berichten van Marketheme 2 gebruikers die zelf een alternatieve blogpagina hebben gemaakt, waardoor deze functie niet werkt. Voor hen is het vanaf nu mogelijk om bij hun menu-item de CSS Class “show-count” toe te voegen.

show-count class toevoegen om het aantal blogs in het menu te tonen

Is voor jou het veld “CSS Class” niet zichtbaar, schakel deze dan in onder het knopje “Scherminstellingen” dat je rechts boven in je scherm kan vinden.

Nieuwe header opties

Misschien wel de grootste verandering van deze maand is de optie om een 100vh header te tonen. VH staat hier voor ViewportHeight wat weer slaat op de hoogte van de browser. Een 100vh header, voor het gemak ook wel full-screen header genoemd zorgt er voor dat de aandacht van een bezoeker direct naar het midden van het scherm getrokken wordt. Een voorbeeld van mijn eigen Marketheme 2 website:

Full-height headers binnen Marketheme 2

Ja, inderdaad. Met een full-height header is het mogelijk om een video toe te voegen aan je header. Perfect als je een video ergens voor opgenomen hebt en deze direct wil promoten naar je bezoekers. De instellingen voor deze vernieuwde header vind je onder “Pagina instellingen” op de pagina/bericht die aan het bewerken bent.

Opties voor grote headers binnen Marketheme 2

Toevallig kwam vandaag de eerste blije reactie mét resultaat benoeming binnen:

Ik ben erg benieuwd wat jullie met deze toffe optie gaan maken!

Verder zijn er deze maand nog een boel andere dingen aangepast of verbeterd die niet de moeite waard zijn om een bijzondere vermelding te geven. Zijn er dingen die niet werken, missen of je graag anders zou willen zien? Laat het vooral weten. Tot volgende maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *