Updates #8

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Het is al weer een poosje geleden sinds de vorige update-post, maar dat wil niet zeggen dat er in de tussentijd niks gebeurd is. Ik breng jullie graag op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Marketheme!

Nieuw Blok! Progressie balken

We beginnen direct met een nieuwe feature binnen Marketheme 2. Het is nu mogelijk om progressiebalken toe te voegen aan je website. Een super element om op een landingspagina te gebruiken om de bezoeker van jouw pagina aan te geven hoe ver ze zich in het proces bevinden. Omdat een voorbeeld meer zegt dan tekst, zal ik een aantal opties tonen:

Je bent er bijna!

Block Update! Pop-ups zijn vernieuwd

Waar pop-ups eerder veel gebruikt werden (nog steeds veel) beginnen ze steeds meer een irritatie te vormen, omdat ze soms plots in beeld staan en het een gebruiker ook kan afschrikken. Onlangs hebben Jacko en ik een brainstormsessie gehad en zijn we tot een verbeterde methode gekomen om pop-ups te kunnen gebruiken.

De vernieuwde methode maakt het mogelijk om een pop-up te triggeren op basis van een knop. Omdat het voor de eerste keer best complex kan zijn, heb ik een video voor deze update opgenomen.

Wil je een voorbeeld van de verbeterde pop-ups binnen Marketheme zien?

Block update! Berichtenoverzicht

Het is nu mogelijk om gerelateerde berichten te tonen. Dit zorgt er voor dat berichten in dezelfde categorie weergegeven worden. Let dus wel dat je dit gebruikt binnen een bericht.

Vernieuwde optie voor het tonen van gerelateerde berichten in het berichtoverzicht block

Featured image filter uitschakelen

Op veler verzoek hebben we deze optie dan toch toegevoegd. Onder de “Pagina instellingen” (onderaan elke pagina) kan je nu kiezen voor de optie “Filter verbergen”. Deze optie hebben we echter beperkt voor gebruik wanneer de “Grote header weergeven” op “Ja” is ingesteld. We willen iedereen ook waarschuwen voor het gebruik, omdat het er bij slecht gekozen afbeeldingen voor kan zorgen dat de titels en knoppen op je pagina slecht leesbaar zijn. Gebruik deze optie dus zorgvuldig!

Lees ook mijn 5 tips die je kunnen helpen om het kiezen van een featured image te vereenvoudigen.

Nieuwe Widget! Op verzoek nu ook een social media widget

Eerder was deze mogelijkheid alleen weggelegd voor de mensen die verstand hadden van HTML om zelf te typen in de footer. Op verzoek heb ik vandaag een nieuwe widget ontwikkeld die eenvoudig de ingevulde social platformen kan tonen. In de opties kan je een titel opgeven, welke platformen je wilt weergeven en of je de knoppen een achtergrondkleur wilt geven. Een voorbeeld van een widget met alle opties actief ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Voorbeeld van social sharing binnen de Marketheme 2 Widget

Zoals je in het bovenstaande voorbeeld kan zien, kunnen je emailadres en telefoonnummer (indien gewenst) ook als knop worden toegevoegd. Deze zijn automatisch uitgerust met een tel en mail attribuut, zodat er automatisch geschakeld wordt naar de telefoon of mail-app (indien het apparaat over deze functies beschikt uiteraard).

Bugfixes

Er zijn veel kleine bugs opgelost, deze som ik normaal gesproken niet op, maar om je een idee te geven wat zulke werkzaamheden kunnen inhouden hier een lijstje met kleine vermeldingen:

  • WordPress updaten en doortesten op fouten
  • Nieuwe versies van plug-ins welke conflicteren met andere code
  • De calender bij berichten was niet netjes uitgelijnd waardoor er een verkeerde dag boven de datum stond
  • Een aantal omschrijvingen van de blokken hadden wat typfouten
  • Styling aan de achterkant beter aan laten sluiten op de weergave aan de voorkant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *