Update #12

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Een tijdje geleden dat ik via deze weg een nieuwe update heb gedeeld, maar dat wil niet zeggen dat er in de tussentijd niks veranderd is.

Nieuwe platform

Dat Marketheme enorm aan het groeien is, daar kunnen we niet omheen. Omdat we deze groei graag stimuleren en ook moeten kunnen opvangen zijn we continue bezig met het verbeteren van processen, functionaliteit en techniek.

Wat betreft dat laatste heb ik me recent afgevraagd wat er voor nodig was om Marketheme x10 te kunnen laten groeien (op technisch gebied). Een erg interessante vraag welke tot een compleet nieuwe flow voor Marketheme heeft geleid.

In tegenstelling van ons oude platform op marketheme2.nl is ons platform nu ingedeeld in verschillende deelplatformen. Zo krijgen nieuwe abonnees geen tijdelijke website meer op .marketheme2.nl, maar op 1 van onze momenteel 5 actieve deelplatformen (bijv. mt-1.nl).

Ook hebben we via het forum (het migratie topic vind je hier) al meer dan 30 websites overgezet naar ons nieuwe platform.

Het nieuwe platform stelt ons in staat om veel sneller te kunnen opschalen en is voorzien van een hele goede infrastructuur. Zoals sommige lezers mogelijk al weten zijn we met ons nieuwe platform overgestapt naar Cloud86. De ervaringen tot nu toe zijn erg goed. Het nieuwe platform is theoretisch (en in de praktijk ook) een stuk sneller. Ook is Cloud nauw betrokken bij de verdere ontwikkelingen van Marketheme en zien zij toe op de kwaliteit en performance van de server.

Blijft het “oude” Marketheme 2 wel bestaan?

Alle nieuwe klanten worden automatisch binnen ons nieuwe platform toegewezen. Dit wil zeggen dat enkel klanten van voor september van dit jaar nog op de oude omgeving zitten. Veel mensen hebben al de kans gekregen om over te stappen naar ons nieuwe platform en voor de mensen die dit nog niet hebben gedaan zou ik dit ook zeker adviseren om te doen. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar het migratie topic dat ik hier boven al deelde.

Het betekend overigens niet dat de oude Marketheme 2 server stopt met bestaan. Ondanks dat we deze server wel aan het uitfaseren zijn (als in; er komen geen nieuwe klanten meer op) blijven ook websites op dit platform precies dezelfde updates krijgen als die we op het nieuwe platform uitrollen. Uitzonderingen in bijv. de manier van caching daar gelaten.

De bestaande Marketheme 2 server zal niet zomaar worden opgeheven. Bestaande klanten zullen niet worden geforceerd om te migreren.

Opsomming van kleine updates

Ondanks niet alles even grote impact heeft als andere grotere updates is het wel goed om te benoemen wat er veranderd is.

Alt tag voor CTA wordt nu gebruikt

Het is nu mogelijk om een ALT tag op te geven voor een afbeelding die in een CTA gebruikt wordt. Dit zorgt er voor dat het element nog meer valide en compleet is. Vooral voor SEO is dit een belangrijke toevoeging.

Aanpassingen in de manier dat we CSS en Javascript aanroepen

Deze nieuwe methode zorgt er voor dat de CSS en Javascript die nodig is op verschillende pagina’s effici├źnter wordt opgehaald. Zo wordt er minder onnodige CSS/JS per pagina geladen. Dit resulteert in een snellere weergave van een pagina of bericht.

Het Pinterest icoon is nu ook toe te voegen aan de Social media iconen

Binnen de Marketheme instellingen is het nu mogelijk om je Pinterest account toe te voegen. Deze wordt vervolgens weergegeven in de social media balk bovenaan je website.

Rel attribuut is nu breder inzetbaar

Het is steeds belangrijker geworden om aan te geven dat je link een “nofollow” of “sponsored” dient toe te voegen aan een link. Een update binnen Marketheme maakt het nu mogelijk om dit toe te passen op alle Marketheme Knop blocks die we aanbieden (Knop, Card, Call to Action, Pop-up, Maillijstformulier Block en de CTA knoppen in de header).

Submenu is niet meer transparant

Vanaf het begin is het submenu deels transparant geweest. Dit gaf in sommige situaties een wat lastiger en minder leesbaar beeld. Om deze reden zijn de submenu’s nu niet meer transparant.

Grote header bugs zijn opgelost

Wanneer er vanuit een “100% hoogte header” terug werd gegaan naar een normale header, kwam het voor dat de header toch groot bleef. Dit probleem is nu verholpen.

Speciale tekens zijn nu zichtbaar in de auteursnaam

Deze opgeloste bug zorgt er voor dat speciale tekens zoals & nu netjes als hun karakter worden weergegeven.

Marketheme is opgedeeld in modules

Ondanks dat je hier aan de voorkant niks van merkt is het wel leuk om te vermelden. Voor een nog meer dynamische workflow is Marketheme nu opgedeeld in verschillende modules. Dit wil zeggen dat we bepaalde functionaliteiten binnen Marketheme nu afzonderlijk kunnen updaten. Zo hebben we bijv. een module welke alle API koppelingen beheert, en een omgeving die de communicatie tussen de verschillende platformen realiseert.

Verbeterde statuspagina

Dankzij het vorige punt werd het o.a. mogelijk om een gerichtere statuspagina te ontwikkelen. Voor ik hier meer over vertel wil ik jullie eerst laten zien hoe deze pagina er uit ziet:

De pagina is onder elk platform te vinden via /website-status (bijv. https://mt-1.nl/website-status). Deze pagina’s zijn voor elk platform beschikbaar en zijn voor zien van uitgebreide informatie van ingelogde leden.

Een extra toevoeging is de knop “Support vragen”. Wanneer deze ingedrukt wordt, wordt de “Problemen met je website?” ballon geopend en gevuld met alle belangrijke informatie van jouw website. Vervolgens kan jij je probleem aan ons uitleggen om komt je supportvraag automatisch bij ons terecht. Op deze manier kunnen we nog sneller vaststellen wat het probleem met je website is.

Marketheme community

Het bestaande forum en FAQ bestonden al en waren eenvoudig te vinden via https://community.marketheme.nl. Deze omgeving is in een nieuw jasje gestoken.

Zoals je kan zien zijn we ondertussen ook bezig met een Marketheme Leeromgeving. Hier kan ik op dit moment nog niet meer over vertellen, maar het gaat een gaaf ondersteunend middel worden wat onze klanten zal helpen bij het opzetten en onderhouden van hun Marketheme website.

Laposta koppeling met Marketheme

Laposta is een email marketing software welke gebruikt kan worden voor het versturen van emails, maar ook voor het verzamelen van leads. Op verzoek van een abonnee hebben we deze software onderzocht en hebben we een API koppeling met Marketheme kunnen realiseren. Deze koppeling is te gebruiken binnen onze Pop-up en Maillijst formulier block. In deze video ga ik er dieper op in:

Nieuwe feature! Sticky Call to Action

Persoonlijk vind ik dit een heel gave update welke sinds vandaag beschikbaar is voor alle Marketheme websites, op alle platformen. Namelijk de Sticky CTA. Een CTA die vast blijft staan aan de onderkant van je website. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de feature pagina van de Sticky CTA.

Ook heb ik deze video opgenomen, voor als je snel tussendoor op de hoogte gebracht wil worden van de update:

Ontwikkeling nieuwe module

Ik kan er nog niet veel over vrij geven, maar ik wil wel delen dat ik momenteel bezig ben met de ontwikkeling van een nieuwe Marketheme module. Het duurt nog eventjes voor deze module groen licht gaat krijgen op alle Marketheme platformen, maar dit is een hele interessante ontwikkeling om in de gaten te houden. Mis het dus niet!

Heb je tips, reacties of andere feedback?

We zijn altijd bezig met het verbeteren van Marketheme. Is er iets dat je met ons wilt delen, doe dit dan vooral.

Je kan ons het beste bereiken via het emailadres info@marketheme.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *